Vad Smart TV betyder

Smart TV är ett uttryck för teknikens omfattning och vilket betyder “smart TV”. Smart TV är också känd som ansluten TV eller hybrid TV, eftersom det är en korsning av TV med internet.

Populariteten hos smarta TV-apparater har ökat mycket de senaste åren, eftersom det är en utveckling av begreppet TV, vilket ger användaren en mycket mer lönsam upplevelse.

En Smart TV har vissa funktioner som tills nyligen endast hittades på datorer (Wi-Fi eller kabelanslutning, USB-ingångar). Dessutom kan användaren installera program (som kan vara gratis eller betald) och andra funktioner. Precis som på smartphones finns det tusentals applikationer av de mest varierade kategorierna, för alla smaker.

Denna trend, eftersom den integrerar internet i tv, gör det möjligt att använda sociala nätverk som Facebook och Twitter, titta på videor på Youtube och hyra filmer via tjänster som Dreamfilms, allt från bekvämligheten av soffan, att kunna njuta av flera funktioner med vänner och familj.

Interaktivitet och anslutning är de stora fördelarna med Smart TV. Trots detta är det viktigt att påpeka att Smart TV inte syftar till att ersätta datorn, eftersom den använder internet främst som ett underhållningsverktyg och inte som ett fungerande instrument.

Några av de mest kända märken av Smart TV är Samsung, LG och Sony. Smart TV-teknik har flera alternativ att välja mellan, om vilken typ av skärm (Plasma, LCD, 3D, LED), skärmdesign och upplösning (HD Ready, Full HD eller Ultra HD).

Smart TV har vissa likheter med Digital-tv, till exempel den höga bildkvaliteten, men den har funktionaliteten för Internetanslutning, som inte finns på Digital-tv.