Kort om DNS & VPN

DNS (Domain Name System) är ett decentraliserat system för att ta emot data om domännamn och servrar som är associerade med dessa domäner.

Det används ofta för att ta emot IP-adressen för servern som är värd för den begärda domänen.

Inledningsvis fanns det inga domännamn på Internet. Åtkomst utfördes via IP-adresser. DNS, skapad för enkelhetens skull, “visualiseras”, Internet och gjorde det som vi vet det nu.

DNS-problem

DNS-begäranden skickas speciella servrar som ofta tillhandahålls av en Internet-leverantör (Internet-leverantör) och infogas i inställningarna för en nätverksanslutning. Det är särskilt utbredd i 3G/4G-modem.

I detta sammanhang, även med bästa vpn-tjänster för att surfa anonymt och komma åt svt play utomlands, kommer dessa förfrågningar att skickas till din leverantör vilket gör sekretessen svagare. Dessutom kan många webbplatser definiera DNS, vilket kan leda till misslyckade försök att dölja din geolokalisering.

Brian Krebs, en av de ledande IT-säkerhetsspecialister, nämnde om möjliga datastölder när DNS-avlyssning inträffar:

… DNS kapningar banade också väg för angriparna att få SSL-krypteringscertifikat för riktade domäner (t.ex. webmail.finance.gov.lb), vilket gjorde det möjligt för dem att dekryptera den avlyssnade e-post- och VPN-referenser och visa dem i klartext”, – säger Brian Krebs i artikeln “A Deep Dive on the Recent Widespread DNS Hijacking Attacks”

För att undvika det måste VPN-programvara kunna ändra DNS i nätverksinställningar och skicka DNS-begäranden till oberoende eller sin egen server (perfekt alternativ).

I våra recensioner på Bästa VPN-zon, vi uppmärksamma detta problem och erbjuder VPN-tjänster med DNS-skydd.